sla menu over

Kunst in de kerk

De kunstcommissie streeft ernaar om iedere twee maanden een nieuwe expositie in te richten in de lage zaal met werk van een beeldend kunstenaar uit de gemeente zelf, uit Soest of daarbuiten. Soms zullen de exposities gerelateerd zijn aan activiteiten binnen de gemeente. Het werk wordt getoetst aan de criteria die zijn vastgelegd. Dit geldt ook voor de kunst in de kerkzaal. Soms zal die kunst onderdeel uitmaken van dezelfde expositie als in de lage zaal. Heb je interesse om te exposeren, dan kun je een mail sturen naar  kunst@deopenhofsoest.nl.

De expositie is te bezichtigen op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.30 – 12.30 uur ( ingang De Binnenhof)

Foto's van de kunst zijn te zien in ons digitale fotoalbum

De kunstcommissie bestaat uit:

  • Marjan Koedijk
  • Corrien Buurma

Expositie Petra Visser en Ruud Barthlema

In de lage zaal van de Open Hof zal in deze periode werken getoond worden, gemaakt onder leiding van Petra Visser: ‘Schilderen met Verwondering’
Een schilderavond in clubverband voor mensen met dementie en hun naaste. Aan de hand van thema’s worden er schilderwerken gemaakt maar wel met vrije expressie. Juist omdat er niet echt les gegeven wordt, maar het meer een schilderclub is, kunnen de mensen met dementie onder begeleiding door een ervaren begeleider en gastvrouw, meedoen. Buiten de kaders denken en loslaten, maakt dat zij zich durven laten gaan en zich verwonderen over wat water en verf kunnen doen zonder een vooropgesteld plan na te streven. Vandaar schilderen met verwondering.
Er wordt geschilderd met aquarelverf op aquarelpapier dat 80% katoen bevat. Per avond één of twee schilderwerken die dan ook in één avond voltooid zijn. Het materiaal is aanwezig en hoeft niet door de deelnemers van de club meegenomen te worden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Visser 06 40761544 of e-mail ph-visser@ziggo.nl

In de Kerkzaal exposeert Ruud Barthlema zijn schilderijen. Kleurige abstracte figuratieve werken in acryl op mdf-panelen.
Ruud is naast kunstschilder ook beeldhouwer, dichter, mysticus en reisleider Voor zijn schilderkunst vormen poëzie en literatuur een belangrijke bron van inspiratie. Via het werk van de joodse denker Martin Buber kwam hij al tijdens zijn studietijd in aanraking met de joods mystieke tradities van het Chassidisme. Deze ontmoeting ontsloot een onuitputtelijk reservoir van beelden. Zo ontstonden in de achterliggende jaren series tekeningen, etsen en schilderijen rond b.v. de mystieke betekenis van de Hebreeuwse letters of Buber’s Chassidische vertellingen. In opdracht van de KRO televisie werd een moderne kruisweg geschilderd, die door het Bijbels Museum in Amsterdam werd aangekocht, evenals een serie van vijf schilderijen rond de beginzinnen van de eerst vijf Bijbelboeken.

Openingstijden:

  • Elke zondagochtend voor en na de kerkdienst
  • Op dinsdag- en donderdagsochtend tussen 10.30 en 12.30 uur (ingang via De Binnenhof)
  • Elke derde zaterdag van de maand tussen 10.00 en 13.00 uur.

Foto's van deze expositie ook te zien in ons digitale fotoalbum op deze site